33. ročník Memoriálu Miloše Bortla 2024

Závod ve Valašském Meziříčí proběhl tuto sobotu 23. března  za účasti 130 závodnic z 15 klubů. Děvčata z oddílu sportovní gymnastiky TJ Šumperk měla těžkou konkurenci domácích závodnic, které zvítězily v mnoha kategoriích. Také jsme si dovezli vítězství, bohužel jen za druhé místo. Stříbrná Evička  Čvančarová  vybojovala stejný počet bodů jako vítězka. Plichtu rozhodla známka na kladině, kterou měla o 0,05 setin bodu menší. Takový je sport, někdy je štěstí a někdy smůla.

Děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu i města také děvčatům Neli Danielové, /8.místo/ a Terezce Langerové, které se  poctivě připravují  nejen na závody ale  i do školy a neustále udržují  sportovní  kamarádství. Také Marušce Burešové, která překonává dalekou cestu na tréninky až z  Červené Vody.

Mladší žákyně Eliška Mičkechová  a Eliška Brumovská poprvé bojovaly s novými prvky na bradlech, zvládly požadavky a příště se jim závod podaří líp. Mezi děvčata  ročníku  2015 se dobrovolně zařadila  nejmladší  sedmiletá  Anička  Luknárová. Svým výkonem přesvědčila rozhodčí, že umí a vybojovala 7. místo mezi staršími favoritkami.

Celým závodem perfektně prováděla  všechna děvčata naše nová trenérka oddílu Kateřina Čvančarová a moc jí děkujeme, že pomáhá.

Gymnastika je těžký sport, ale učí překonávat v životě překážky a bojovat s neúspěchy, které život přináší.

Těmito slovy přivítali závodnice čestní hosté, pamětníci oddílu sportovní gymnastiky ve Valašském Meziříčí, kteří před  mnoha lety cvičili pod vedením pana trenéra Miloše Bortla. Mezi ně patří i  trenérka závodnic a rozhodčí, autorka článku.

Jana Pražáková