Novoroční závod ve Frenštátě pod Radhoštěm 2023

Závodní sezonu zahájila děvčata oddílu Sportovní gymnastiky TJ Šumperk tímto závodem a 21. ledna nového roku 2023 přijala pozvání do Beskyd.

Poprvé závodila Anička Luknárová z  první třídy na Sluneční v Šumperku. Předvedla více prvků než měla, pravidla byla k jejímu provedení nespravedlivá, více prvků, více srážek. Je velmi talentovaná a její trenérka Adélka Pukyšová ji už nyní připravuje na soutěže s vyšší obtížností. Malé děti trénují  ihned po vyučování, na prvním stupni se mohou vracet  zpět do družiny do zájmových kroužků tak, aby zátěž ve sportu nebyla pro ně tak  náročná.

Také velká děvčata se mohou připravovat  ve vyšších ročnících s pochopením a pomocí vyučujících.

V kategorii juniorek závodila Kristýna Šimková s Aničkou Tatouškovou. Po úspěšném startu na mezinárodním závodě v Budapešti  si vyzkoušela  nové prvky v sestavách a za přísného bodování mezinárodní rozhodčí paní Jany Všetečkové nasbírala první zkušenosti do obtížnější kategorie v novém roce.

Starší žákyně ve složení Anička Švédová a Terezie Langerová ukončily závod uprostřed závodního pole.

Mladší přivezly medaile. Barunka Bukovjanová po nešťastném pádu na akrobacii sice nezvítězila, ale příště to určitě vyjde na medaili tak jako Sofii Hofschneiderové, která vybojovala bronzovou a Sára Babišová  po bezchybném provedení svých sestav dokonce zlatou.

V neděli 22. 1. odjela děvčata ze sportovní 4. B do Horních Počernic u Prahy na další závod. Ten se jim  moc nepodařil, protože opět zacvičila více prvků než požadovala pravidla. Odvezla si drobné dárky pro štěstí do dalších závodů, na kterých budou muset soutěžit s mnohem větší obtížností.

Ve „sportovkách na čtyřce„ to půjde zvládnout i s přípravou do školy na vyznamenání. I s dojížděním ze širokého okolí Šumperka. Z Hradečné, Zábřeha, Skaličky, Vikýřovic, Rapotína, odkud  vozí do školy rodiče mnoho dalších sportovně nadaných dětí.

 Lukáš Langer a Jana Pražáková, trenéři děvčat