Přebor  Olomouckého  kraje 2022

Děvčata SG TJ Šumperk vzorně reprezentovala město Šumperk na oblastním přeboru  20. listopadu  v Prostějově. Družstvo juniorek a starších žákyň ve složení Eva Čvančarová, Kristýna Šimková, Nela Danielová, Anna Švédová a Terezie Langerová se stalo ve 3. lize přeborníkem oblasti Olomouc.  Děvčata překonala zdravotní problémy a spojila školní přípravu s tréninkem. Po měsíční absenci zvítězila v soutěži jednotlivkyň Eva Čvančarová před Kristýnou Šimkovou ze sportovních tříd na Sluneční.

Děvčata dojíždí z okolí Šumperka a i přes velkou vzdálenost cesty na trénink pomáhají  s přípravou malých dětí jako budoucí trenérky a rozhodčí. Snažíme se, aby v tělocvičně zůstaly, aby jim byl umožněn start na všech soutěžích, kde získávají další zkušenosti  se sportem. Protože  dobrovolných trenérů, kteří s malými  dětmi pracují,  není a nebude nikdy dost.

 Po reprezentaci na MČR kategorie C v Praze v Černošicích a mezinárodním závodě v Šumperku nastoupila do 4. ligy naše nejmladší děvčata. Sára Babišová, Gabriela Voborníková a Barunka Bukovjanová. Ke stříbru pomohla svým výkonem Dita Vašáková, která startovala po nemoci. Ze zdravotních důvodů  nemohla startovat zkušenější  Sofie Hofschneiderová, tak nám pomohla hostováním vícemistryně ČR Elen Zlámalová z Bruntálu, která v soutěži jednotlivkyň vybojovala medaili bronzovou. Družstvo sice nezvítězilo, ale nejmladší  děvčata si vyzkoušela obtížnější závod než jejich kamarádky stejného ročníku narození v páté lize.

Jana Pražáková